Onderscheidingen aan Ridders van de Weg

29-09-2012

Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Joop Atsma heeft op zaterdag 29 september 2012 in Hart van Holland te Nijkerk aan chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer over de weg onderscheidingen uitgereikt, behorende bij de toegekende titel ‘Ridder van de Weg’.

Joop Atsma en Arjan Bos verzorgden de uitreiking
Joop Atsma en Arjan Bos op het podium


De uitreiking van de onderscheidingen vindt plaats in het kader van het op 1 januari 1966 door TVM verzekeringen geïntroduceerde Veiligheidsplan voor het beroepsgoederenvervoer over de weg.


Het eerste zilveren echtpaar
Het eerste Zilver Ridderpaar allertijden


Als mobiliteitsverzekeraar heeft TVM dit Veiligheidsplan ingesteld, niet alleen ter voorkoming van schade maar ook om een positieve bijdrage te leveren ter bevordering van de verkeersveiligheid in het algemeen.

Ireen Wüst, Nicolette van Dam en Linda de Vries waren ook aanwezig

Nicolette van Dam, presentatrice bij de Ridders van de Weg manifestatie, samen met schaatsers Ireen Wüst en Linda de Vries. 

Chauffeurs van bedrijven die deelnemen aan het Veiligheidsplan, komen in aanmerking voor een onderscheiding als Ridder van de Weg wanneer ze gedurende een aaneengesloten periode van respectievelijk 20, 10, 5 en 3 jaar niet door eigen schuld bij een verkeersongeval betrokken zijn geweest. Het betreft de volgende onderscheidingen:

  • 9 onderscheidingen werden uitgereikt aan Ridders van de Weg der Ere Klasse (diamant) voor 20 jaren aaneengesloten schuldvrij rijden.
  • 113 onderscheidingen werden uitgereikt aan Ridders van de Weg der Eerste Klasse (goud). Goed voor de prestatie om gedurende 10 aaneengesloten jaren schuldvrij te rijden.
  • 381 Ridders van de Weg der Tweede Klasse (zilver) kregen een onderscheiding uitgereikt door Gerard Kemkers, coach van de TVM schaatsploeg. Deze ridders presteerden het om gedurende vijf aaneengesloten jaren schuldvrij te rijden.
  • 622 beroepschauffeurs ontvangen dit jaar de onderscheiding Ridder van de Weg der Derde Klasse (brons). Deze uitreiking vindt plaats op het transportbedrijf zelf. Zij reden drie jaren aaneengesloten schuldvrij.