Amerikaanse vrachtwagenchauffeurs willen Amerika 'plat' gooien

18-09-2013

AMSTERDAM(Novum) - Amerikaanse vrachtwagenchauffeurs die in oktober drie dagen staken tegen het brandstofbeleid van president Barack Obama, krijgen op internet veel bijval. De actievoerders openden maandag een pagina op Facebook. Sindsdien hebben bijna twintigduizend Amerikanen hun steun aan de actie betuigd, in de vorm van een 'like'.

De vrachtwagenchauffeurs zijn het niet eens met de hoge brandstofprijzen, zo schrijven ze op de socialenetwerksite. Ook de zorgwet van Obama en de afwikkeling van de aanslag op het Amerikaanse consulaat in Benghazi stoort de actievoerders. Zij willen daarom tussen 11 en 13 oktober met een miljoen truckers naar Washington vertrekken, om Amerika zo 'plat te gooien'.

Tijdens dat weekend vervoeren de vrachtwagenchauffeurs niets, zo is het plan van de initiatiefnemers. De truckers roepen ook burgers op om gedurende de staking uit solidariteit niets te kopen of verkopen. "Blijf thuis, koop niks", zo vermeldt de Facebook-pagina. "Amerikanen zijn ziek van de corruptie die de Verenigde Staten vernietigt."