Betonstort Maasbrug: verbod voor vrachtverkeer op 31 augustus

26-08-2013

Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de Maasbrug in Roermond. Het werk wordt in vier fases uitgevoerd. In elke fase is er een betonstort. Op zaterdag 31 augustus vindt de derde betonstort plaats. Vrachtverkeer en landbouwverkeer mag in verband hiermee op 31 augustus NIET over de brug rijden van 12.00 tot 22.00 uur.

Kwalitatief hoogwaardig beton
Onderdeel van het groot onderhoud aan de Maasbrug is het aanbrengen van kwalitatief hoogwaardig beton. Het zorgt ervoor dat de brug weer vele jaren grote hoeveelheden (zwaar) verkeer kan verwerken. Om de kwaliteit te garanderen moet het beton gecontroleerd worden aangebracht. Tijdens het storten en uitharden van het beton mogen er niet te veel trillingen optreden.

Geen vracht- en landbouwverkeer
Om trillingen te voorkomen wordt vrachtverkeer en landbouwverkeer van de brug geweerd op zaterdag 31 augustus van 12.00 tot 22.00 uur.

De afsluiting is onder voorbehoud. In geval van ongunstige weersomstandigheden (met name zware regenval) kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Omleiding vracht- en landbouwverkeer
Vrachtverkeer wordt omgeleid via de A2 en A73. Omleidingsroutes staan ter plaatse met tekstkarren aangegeven. Vrachtverkeer met bestemming Hatenboer/De Weerd kan via de A2 en de N280 zijn bestemming bereiken. Landbouwverkeer wordt omgeleid via het lokale en regionale wegennet (Heel, Wessem, Maasbracht) en de brug bij Wessem. Omleidingsroutes staan ter plaatse aangegeven.


Groot onderhoud Maasbrug
Rijkswaterstaat voert van maart 2013 tot het voorjaar van 2014 groot onderhoud uit aan de Maasbrug op de N280 in Roermond. De brug is ruim 50 jaar oud en toe aan een opknapbeurt. Daarna draagt de brug weer vele jaren bij aan een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer.

Het project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de Gemeente Roermond en de Provincie Limburg. Het is het eerste onderdeel van de aanpak van de N280 tussen Weert en Roermond.