Chauffeur krijgt boete van 2750 euro bij grote verkeerscontrole

14-12-2013

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagmiddag- en avond op de snelwegen A7 en A28 bij Groningen een vrachtwagencontrole gehouden. De controle werd samen met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gehouden. In totaal werden 26 overtredingen geconstateerd.

De vrachtauto’s werden onderschept op beide snelwegen om daarna in de keuringshal van het RDW aan de Duinkerkenstraat in Groningen te worden nagekeken. In totaal werden 26 vrachtwagencombinaties waarvan16 Nederlandse en 10 buitenlandse gecontroleerd. In één geval werd een magneet gebruikt op de versnellingsbaksensor. Hierdoor registreerde de digitale tachograaf rusttijd, terwijl er daadwerkelijk werd gereden. De betreffende vrachtwagenchauffeur kreeg een boete van 2750 euro opgelegd.

Verder werd drie keer een rusttijdovertreding begaan, twee maal werd de dagelijkse rijtijd overschreden en één keer hield de chauffeur onvoldoende pauze. Ook werd in vijf gevallen de maximum hoogte van het voertuig overschreden. Vier keer voerde de vrachtauto meer dan de toegestane verlichting en drie maal bleek de werking van de remmen onvoldoende. Verder reden twee chauffeurs met een lekke uitlaat.

Het totaalbedrag aan opgelegde boetes bedroeg tijdens de controle 8400 euro. De buitenlandse chauffeurs moesten de opgelegde boetes direct betalen, meldt de politie.