Van Moer Group en Silvertrans verzorgen exclusief transport

20-11-2013

Op dinsdag 19 november verzorgden de Van Moer Group en Silvertrans samen een uitzonderlijk transport voor Maintance Partners uit Zwijndrecht.

Met een vrachtvliegtuig werd een turbogenerator van maar liefst 47.300 kg overgevlogen van Indië naar België. Hiervoor werd gebruik gemaakt van een Oekraïens vliegtuig Antonov. Het op één na grootste vrachtvliegtuig ter wereld.

De generator wordt bij Maintenance Partners hersteld door een team van specialisten en engineers. Zij zullen hiervoor 75 dagen lang 24 uur per dagen, zeven dagen in de week, werken aan de reparatie van de rotor. Tijdens de reparatie wordt het isolatiesysteem van de rotor op punt gezet.

Van Moer Group en Silvertrans waren verantwoordelijk voor het vlot verlopen van de hele operatie. Zowel het transport naar de luchthaven in Indië als de vlucht, het vervoeren en lossen van de generator in België werd verzorgd door beider bedrijven.

Met een lengte van elf meter en een breedte en hoogte van drie meter is het een enorme turbine. De rotor is onderdeel van een generator die gebruikt wordt voor energieopwekking in het Midden Oosten en heeft een waarde van 10.000.000 euro.