Dagafsluiting Suurhoffbrug (N15) voor asfalteringswerkzaamheden

21-11-2013

ROTTERDAM/MAASVLAKTE - Rijkswaterstaat voert op zaterdag 30 november 2013 tussen 08.00 en 22.00 uur asfalteringswerkzaamheden uit aan de Suurhoffbrug (N15) richting Maasvlakte. Tijdens de werkzaamheden is de N15 richting Maasvlakte tussen oprit 9 en afrit 8 afgesloten. Op de rijbaan richting Rotterdam blijft één rijstrook beschikbaar. Er is geen vervoer gevaarlijke stoffen mogelijk.

Veilig de winter door
Afgelopen maanden moest de Suurhoffbrug (N15) twee maal urenlang afgesloten worden om een spoedreparatie aan het asfalt uit te voeren. Door de warme zomer is de staat van de huidige asfaltlaag op het stalen brugdek snel verslechterd. Na de zomer is dan ook besloten om aan de brug versneld groot onderhoud te doen, zodat gebruikers veilig over de brug kunnen blijven rijden. Op de geplande momenten is dit echter door slechte weersomstandigheden niet gelukt, omdat een deel van het werk zeer weersgevoelig is.

Gezien de staat van de brug en de naderende winterperiode, is besloten om het minimaal noodzakelijke onderhoud nu uit te voeren. Om zo de weggebruiker en de brug zelf veilig de winter door te helpen. De herstelwerkzaamheden aan het stalen brugdek en aan het beschermend membraan – een laag tussen de stalen constructie van de brug en het asfalt – worden doorgeschoven naar 2014.

Als er door te slechte weersomstandigheden niet gewerkt kan worden, schuiven de werkzaamheden twee weken op.

Geen vervoer gevaarlijke stoffen
Als gevolg van de werkzaamheden is er op de route van Rotterdam richting de Maasvlakte op zaterdag 30 november tussen 08.00 en 22.00 uur geen vervoer van gevaarlijke stoffen mogelijk. Door gemeentelijke routeringsbesluiten is er geen omleidingsroute beschikbaar.

Omleidingen
Verkeer vanuit Rotterdam richting Maasvlakte wordt omgeleid via de N57 en N218. Verkeer vanuit Zeeland richting Maasvlakte wordt omgeleid via de N496 / N218.