Grote verkeerscontrole op A7 leidt tot 33 bekeuringen

18-10-2013

SCHEEMDA - De politie heeft donderdagavond- en nacht op parkeerplaats Rode Til langs de A7 bij Scheemda een grote verkeerscontrole gehouden. De controle werd samen met de Koninklijke Marechaussee, Douane, KLPD, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Belastingdienst, ANWB, Rijkswaterstaat en Inspectie Leefomgeving en Transport verricht. In totaal werden tijdens de controle 33 bekeuringen uitgedeeld.

De meeste bekeuringen werden aan automobilisten uitgedeeld voor: gladde band (6x), niet tonen rijbewijs (3x) en overschrijden maximum snelheid (2x). Daarnaast werden 68 vrachtwagencombinaties gecontroleerd. In 2 gevallen bleek de vrachtautocombinatie te lang, vijf keer werden overtredingen met betrekking tot de rijtijd geconstateerd en 2 maal werd door de bestuurder op de bestuurderskaart van een andere bestuurder gereden.

De Parketpolitie inde in 13 gevallen openstaande boetegelden (Wet Mulder). In totaal werd ruim 6500 euro in ontvangst genomen. Een bestuurder zijn auto werd buiten gebruik gesteld en een andere bestuurder kon de openstaande boete niet betalen. Hij werd aangehouden en ingesloten. Ten slotte had de Belastingdienst 17 hits in verband met openstaande belastinggelden. In verband hiermee werden 12 auto's in beslag genomen. De politie heeft tijdens de controle 873 blaastesten afgenomen.

Geen enkele bestuurder bleek onder invloed. De controle duurde van 19.00 tot 01.00 uur.