Maarten Hengeveld is Gouden Ridder van de Weg 2011!

26-08-2011

HOOGEZAND – “De transportsector heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in duurzaam ondernemen. Het clichébeeld van vieze stinkende diesels waarmee in Nederland goederen worden vervoerd, klopt al lang niet meer.” President-directeur Arjan Bos van TVM verzekeringen prees de Nederlandse vervoerssector uitgebreid toen hij in Hoogezand samen met staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu vanochtend de Gouden Ridder van de Weg 2011 Maarten Hengeveld huldigde.

Maarten Hengeveld - Gouden Ridder van de Weg 2011

De 36-jarige Maarten Hengeveld is in dienst van Schotpoort Logistics in Eerbeek en rijdt met rollen papier jaarlijks 160.000 kilometer door de Benelux, Frankrijk en Duitsland. TVM verzekeringen zet als grootste gespecialiseerde logistieke en mobiliteitsverzekeraar van de Benelux ieder jaar een chauffeur die minimaal tien jaar zonder schade gereden heeft in het zonnetje. Dit jaar lag het accent op duurzaam ondernemen. Maarten Hengeveld reed in een speciale Volvo met methaan-diesel als brandstof naar de noordelijke vestiging van Schotpoort. Onderweg werd hem verteld dat staatssecretaris Joop Atsma van Milieu na de rit zou beslissen of Schotpoort in aanmerking zou komen voor een subsidie voor duurzaam ondernemen. Hij had dus ook geen enkele argwaan toen Atsma hem opwachtte om zijn relaas te horen over het ‘schoon rijden' en verantwoord ondernemen. De verrassing kwam pas toen staatssecretaris Atsma Maarten Hengeveld meedeelde dat hij met een smoesje naar Hoogezand was gelokt en de Gouden Ridder van de Weg 2011 was.President-directeur Arjan Bos van TVM verzekeringen:”De onderscheiding ‘Gouden Ridder van de Weg’ komt Maarten Hengeveld meer dan toe. Het is echt topsport in het steeds meer dichtslibbende Nederland om al 10 jaar schadevrij te rijden. Deze topprestatie is ook goed voor de totale beroepsgroep. Ik durf wel te zeggen dat we in Nederland trots kunnen zijn op de kwaliteit van onze chauffeurs. Dat zijn goedopgeleide professionals die in Europa voorop lopen als het om vakbekwaamheid gaat.”

Maarten Hengeveld komt zelf uit De Heurne in de Achterhoek en is al bijna 6 jaar in dienst van Schotpoort Logistics Eerbeek. Voor zijn werkgever rijdt hij met rollen papier voor SCA Packaging naar kartonnagefabrieken of drukkerijen. Schotpoort Logistics Eerbeek BV is een allround vervoerder met 93 vrachtwagens en 160 man personeel. Men rijdt voor de papier- en verpakkingsindustrie, non-food/ retailbranche en de industrie. In de missie van Schotpoort wordt nadrukkelijk gesproken over sociale verantwoordelijkheid en een betere leefomgeving.

Het uitreiken van de onderscheiding aan de Ridders van de Weg is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Als verzekeringsspecialist hoopt TVM verzekeringen door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades terug te dringen, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen.