Dieven snijden bijna 30 trailers open in Alblasserdam

02-09-2013

ALBLASSERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag is bij twee bedrijven in Alblasserdam ingebroken. De inbraak vond plaats tussen zaterdagavond 19:30 uur en zondagochtend 11:00 uur aan de Amperestraat en aan de Edisonweg.

Bij een bedrijf aan de Amperestraat stonden zo'n 30 vrachtwagencombinaties op een afgesloten terrein opgesteld. De eigenaar ontdekte zondagochtend dat de daders zich toegang hadden verschaft tot het terrein en dat zij 22 opleggers hadden opengesneden. Uit één van die opleggers is een hoeveelheid computerapparatuur gestolen. De daders hebben de buit meegenomen in een oplegger van het bedrijf.

Eenzelfde soort incident heeft plaatsgevonden bij een bedrijf aan de Edisonweg. Daar werden 7 opleggers opengesneden. Voor zover bekend werd daar niets buitgemaakt.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beide inbraken. Heeft u iets verdachts gezien bij één of beide locaties in de nacht van zaterdag op zondag tussen 19.30 en 11.00 uur, of heeft u in de vroege zondagochtend een vrachtauto met de trailer van Kroon Transport zien rijden, neemt u dan contact op met het Wijkteam Alblasserdam van de politie. Het gaat om een soortgelijke trailer als hierboven op de afbeelding zichtbaar is echter met het nummer 44 en kenteken OL-10-YG.