Algemene voorwaarden voor logistiek nu online beschikbaar

28-11-2011

De Stichting vervoeradres heeft een nieuwe website gelanceerd. Nieuw op de site is de sectie ‘Publicaties’ met beschikbare downloads. De actuele versies van de algemene vervoerscondities (AVC 2002) en het CMR-verdrag zijn voortaan hier beschikbaar.

De Stichting vervoeradres geeft namens de logistieke ondernemersorganisaties tweezijdige algemene voorwaarden uit. Deze voorwaarden zijn voor alle transportondernemers vrij ter beschikking. Op de meeste voorwaarden is ook een toelichting gemaakt waardoor het toepassen van algemene voorwaarden en de interpretatie daarvan nog duidelijker wordt.

De Stichting vervoeradres geeft behalve de AVC 2002 ook algemene voorwaarden uit voor gespecialiseerd transport en logistieke dienstverlening. Deze voorwaarden zijn een aanvulling op de AVC 2002. Via de website zijn voorwaarden te vinden voor bijvoorbeeld afvaltransport over de weg, koeriersdiensten en exceptioneel transport. Alle voorwaarden zijn in het Nederlands, maar in een aantal gevallen ook in het Engels en Duits beschikbaar.

Weg en Wagen
Naast de algemene voorwaarden geeft de Stichting via haar website periodiek een digitaal magazine uit over de ontwikkelingen in de douane, vervoer en afvalrechtspraak. In dit periodiek (Weg en Wagen) behandelen gerenommeerde juristen casussen of ontwikkelingen in de rechtspraak. Een digitaal abonnement op Weg en Wagen is gratis en via de website aan te vragen.

De Stichting vervoeradres faciliteert de logistieke sector met tweezijdige en branchebreed geaccepteerde algemene voorwaarden voor logistieke transacties. Centraal hierbij staan evenwichtige risicoverdeling, brancheacceptatie en duidelijkheid over de rechtspositie van zowel afzender (verlader), logistieke dienstverlener als geadresseerde. De Stichting onderhoudt internationale contacten, gericht op het verbeteren van de rechtspositie van de partijen in de logistieke keten (zoals geformuleerd in het CMR-verdrag). Het bestuur van de Stichting bestaat uit consumenten van logistieke diensten (EVO) en producenten van logistieke diensten (TLN en NBB). Het is de ambitie van de Stichting om haar activiteiten te verbreden naar andere logistieke sectoren (water/rail/lucht).