Teun van de Brink 'beste chauffeur van Nederland'

23-09-2013

HENGELO - Door het niet door gaan van Gerrits V-8 dag, na het overlijden van Gerrit Maseland, kwam het NK Behendigheidsrijden 2013 even op losse schroeven te staan. Omdat de organisatie wist wat het voor Gerrit, en zijn vrouw Jacqueline, betekende heeft het OSC bestuur toch gemeend het kampioenschap op dezelfde dag en locatie door te laten gaan.

Precies op tijd ging de eerste kandidaat, Harrie Wielens, van start. Een traditie wil dat de kampioen van een jaar eerder de spits afbijt. Door velen werd de rit van Harrie nauwlettend gadegeslagen om de finesses in het parcours te ontdekken. Omdat de organisatie de opdrachten voor losse vrachtwagens en bussen anders had gemaakt dan die voor trekker/opleggers en bakwagens met aanhanger was het afkijken nog een hele klus.

Eén voor één gingen de 41 deelnemers over het parcours. Ruim voor op schema werd het wedstrijdparcours aangepast en gingen de beste twee chauffeurs uit iedere categorie de strijd aan om de podiumplaatsen. Met soms hoge snelheid werden de proeven genomen en slechts hier en daar maakte iemand een foutje. "Een prachtig visitekaartje voor de Nederlandse chauffeurs", meldt de organisatie.

Nationaal Kampioen in alle categorieën werd Teun van de Brink uit Veenendaal die zich een jaar lang de beste chauffeur van Nederland mag noemen. Na afloop klommen alle prijswinnaars, met bloemen en bekers, op de cabines van de tanktransporters en dat leverde mooie plaatjes op. Jacqueline Maseland maakte bekend dat er volgend jaar weer een Scania V-8 dag zal zijn.