TLN: Meer files door vrachtwagenongevallen

04-12-2013

ZOETERMEER - Het aantal files, ontstaan door een ongeval of incident waarbij een vrachtwagen betrokken is, is dit jaar tot en met november met één procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Transport en Logistiek Nederland.

Tot nu toe zijn dit jaar 270 files ontstaan door een ongeval of incident met een vrachtwagen. Op het totaal aantal files is dat nog geen 0,4 procent. Het aantal files, ontstaan door een ongeval waarbij één of meerdere vrachtwagens betrokken waren, bleef met 211 gelijk aan dezelfde periode in 2012.

Het aantal files, ontstaan door een gekantelde vrachtwagen steeg van 24 in 2012 naar 32 in 2013, en het aantal files, ontstaan door afgevallen lading daalde in deze periode van 32 naar 27.

Het totaal aantal files op de Nederlandse wegen is tot en met november, vergeleken met vorig jaar afgenomen met drie procent en de filezwaarte met zeven procent. Of deze daling voor het hele jaar zal gelden, isis nog de vraag. In tegenstelling tot voorgaande maanden zien we in de laatste drie maanden van dit jaar weer een stijging van het aantal files met gemiddeld 17 procent per maand. De filezwaarte stijgt de laatste drie maanden met gemiddeld 9 procent.