Valkenswaardse chauffeur dupe van getreiter polizei

28-11-2011

VALKENSWAARD - De Valkenswaardse eigen rijder Wil Louwers is het getreiter van de Duitse polizei meer dan zat. Hij heeft dinsdagochtend een in zijn ogen onterechte bekeuring gekregen. "Ze pikken de mannen met een geel kenteken eruit", zegt hij. Want het komt vaker voor.

Transport Online heeft hem 's avonds in zijn wagen gebeld. Louwers rijdt dan in Duitsland en is op weg naar zijn klant. "Het gebeurde vanmorgen over de grens bij Venlo. Een politiewagen haalde mij van de snelweg af", begint hij te vertellen. "Volgens ons bent u te hoog, zeiden ze en gingen de wagen opmeten. Ze kwamen uit op een overschrijding van 4 centimeter. Terwijl ze de meetstok niet goed hielden. Ik moest meteen 63,50 euro afrekenen." "Ik rij veel op Duitsland, twee keer per week, en ben bang voor de politie. Ik moest eerder al 1300 euro neertellen omdat een paar schijfjes niet in orde waren."

Nooit meer in Duitsland
"Ik spreek meer chauffeurs hierover tijdens het koffie drinken. En veel van hen maken hetzelfde mee. Tolerantie kennen de agenten niet. Als ik voldoende opdrachten in Nederland, België en Frankrijk zou hebben, dan kom ik nooit meer in Duitsland", zegt hij resoluut. "Een echte verklaring heb ik niet waarom ze de Nederlanders er graag uitpikken. Misschien omdat veel Hollandse chauffeurs Duits spreken." Tijdens de controle voelde Louwers zich behandeld als een crimineel. Zelf bleef hij rustig en vriendelijk. "Ik ben altijd opgewekt", besluit hij. Ook zijn partner Jolanda reageert vanuit Valkenswaard boos op het incident: "Het is te gek voor woorden. Wij maken van alles mee met de Duitsers, maar dit slaat alles!"