Nederlands echtpaar op Duitse A40 doodgereden

09-08-2013

DUISBURG(D) - Bij een ernstig verkeersongeval met vier personenauto's en twee vrachtwagens op de Duitse A40 zijn vrijdagmorgen twee doden en drie gewonden gevallen. Volgens de Duitse politie gaat het om een Nederlands echtpaar van 71 en 74 jaar uit de provincie Gelderland.

Het ongeval gebeurde doordat een 41-jarige Belgische vrachtwagenchauffeur te laat zag dat er een file was ontstaan en achterop het Nederlandse echtpaar inreed. Door de klap schoot de auto van het echtpaar onder de vrachtauto die voor hun stond.

Deze vrachtauto schoot ook weer door en ramde nog twee personenauto's. De 41-jarige Belg raakte in shock en is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van een vierde auto reageerde te laat en botste weer op de vrachtwagen die de kettingbotsing had veroorzaakt, hij bleef ongedeerd.

Een traumahelikopter en een politiehelikopter werden ingezet. De weg richting Essen was urenlang dicht wegens bergingswerkzaamheden. Vanwege het ongeval was de rijbaan tot 14:30 uur volledig geblokkeerd wat acht kilometer file veroorzaakte.