Andre Kuipers en de 25.000e Ridder van de Weg

24-06-2013

Niemand minder dan de Nederlandse astronaut André Kuipers was zaterdag tijdens de Dag van Transport in Rotterdam de eerste die de 25000e Ridder van de Weg Piet Koole uit De Lier feliciteerde met zijn prestigieuze onderscheiding.

“Het is absoluut een topprestatie om in Nederland tien jaar schadevrij te rijden”, aldus de Nederlandse astronaut die zaterdag met een spectaculaire presentatie de Dag van Transport in Rotterdam opende, waar meer dan 2000 bezoekers kennis konden nemen van de nieuwste ontwikkelingen op het terrein van transport en logistiek.

De grootste gespecialiseerde transportverzekeraar in de Benelux bestaat dit jaar 50 jaar en sinds 1978 worden er jaarlijks Ridders van de Weg-onderscheidingen uitgereikt aan beroepschauffeurs die vele jaren schadevrij rijden.

CEO Arjan Bos van TVM verzekeringen: “De verkeersveiligheid is een topprioriteit voor ons als verzekeraar en we zullen alles doen om het nog veiliger te maken op het Nederlandse asfalt. Nu we 25000 Ridders hebben gehuldigd, weten we ook dat het een prestigieuze onderscheiding is geworden. Voor ons is een Ridder van de Weg bij uitstek DE ambassadeur van de Nederlandse beroepschauffeurs, die qua professionaliteit tot de top in Europa horen.”

Gouden Ridder Piet Koole (51) is werkzaam bij Breewel Transport BV uit Mijdrecht, een gespecialiseerde vervoerder van bloemen, planten, stukgoed en wijn.

Het uitreiken van de onderscheiding aan de Ridders van de Weg is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Als verzekeringsspecialist hoopt TVM verzekeringen door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades terug te dringen, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen.