Files door ongeluk met vrachtwagen op A50

19-08-2013

AMSTERDAM(Novum) - Door een ongeluk met een vrachtwagencombinatie op de A50 tussen Arnhem en Oss zijn maandagochtend lange files ontstaan. De vrachtwagen raakte tussen de knooppunten Valburg en Ewijk deels door de vangrail in de middenberm, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

Daarop werden twee rijstroken in zuidelijke richting afgesloten, kort daarop ging ook de linkerrijstrook in noordelijke richting dicht. Het ongeluk leverde in beide richtingen file op. Al om 06.45 uur stond er zeven kilometer verkeer stil tussen Renkum en het knooppunt Ewijk. Ook op omleidingen ontstonden files.

Even na 07.00 uur werd gestart met het bergen van de vrachtwagen. Dat gebeurde met hulp van een kraan. Een uur later was de vrachtwagen weggesleept. Doordat de vangrail in de middenberm beschadigd raakte, bleven de linkerrijstroken dicht. Op het hoogtepunt stond er zeventien kilometer file in zuidelijke richting.

Om 08.15 uur werd de weg weer geheel vrijgegeven. Een kwartier later stond er in voor het knooppunt Ewijk nog zo'n elf kilometer file, voor het knooppunt Valburg nog zeven kilometer. Automobilisten moeten rekening houden met ruim een halfuur vertraging, aldus een zegsvrouw van de VID.