Grote verkeerscontrole op A37 bij Emmen

28-09-2013

EMMEN - Vrijdagmiddag en -avond heeft de politie samen met de Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst, Inspectie Leefomgeving en Transport, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Duitse politie een grote verkeerscontrole gehouden.

Al het verkeer op de A37 werd gecontroleerd op de parkeerplaatsen Oosterveen en Compas. Bij deze controle zijn er diverse processen-verbaal uitgeschreven voor voertuigen met gladde banden, overbelading, onverzekerd rijden en verlopen APK.

Vanuit de hits van de ANPR wagen (automatische nummerplaatherkenning) moesten bestuurders direct hun openstaande boetes betalen. Dit leverde 99 hits op, op het gebied van belastingschuld en het rijden op rode diesel. Een bestuurder had een boete open staan van EUR 8232,39. De man kon dit niet betalen en is vastgezet. Diverse auto's zijn door de Belastingdienst in beslag genomen wegens een belastingschuld.

Daarnaast zijn 140 bestuurders met een te hoge snelheid langs de radarcontrole gereden. Een daarvan, een man uit Groot-Brittannie reed 187 km/u en heeft ter plaatse EUR 250,- moeten betalen. Ook zijn er 11 vrachtwagen bekeurd voor verschillende feiten als technische mankementen en administratieve verplichtingen, meldt de politie.

Op het einde van de controle liepen de controleurs van de NWVA op een Roemeense auto met paardentrailer. Hierin bleken 5 pony's en 4 schapen te staan, welke niet juist vervoerd werden. De Roemeense bestuurder heeft hiervoor een bekeuring ontvangen.