Knot verwacht einde recessie

07-10-2013

(Novum) - Nederland komt in het derde kwartaal vermoedelijk uit de recessie. Dat heeft de voorzitter van De Nederlandsche Bank Klaas Knot maandagochtend gezegd, schrijven verschillende media. De harde cijfers zijn nog niet aanwezig, maar 'er staan heel veel seinen op groen', aldus NRC Handelsblad.

Knot deed zijn uitspraken tijdens de presentatie van een halfjaarlijks rapport over de Nederlandse bankensector. Hij gaf verschillende redenen voor zijn vermoeden. Zo trekt de wereldeconomie aan en lijkt er een einde te komen aan de daling van huizenprijzen, schrijft de NOS.

De DNB-voorman deed een oproep aan de politiek om snel tot overeenstemming te komen over de overheidsfinanciën van volgend jaar. De zes miljard euro bezuinigingen zijn daarbij 'noodzakelijk', tekende NRC Handelsblad op.

De Nederlandse economie kampt sinds een jaar met een recessie. In het tweede kwartaal kromp de economie met 0,2 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. De eurozone kende toen al een groei van 0,3 procent.