Omzet pakketvervoerders stijgt, omzet wegvervoerders daalt

29-11-2013

In het derde kwartaal van 2013 realiseerde de transportsector een omzettoename van 1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De meeste bedrijven zijn licht positief gestemd en verwachten dat de omzet de komende maanden gelijk zal blijven. Het aantal uitgesproken faillissementen daalde in het derde kwartaal met 40 procent naar 87 bedrijven. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het cbs.

Stijgende omzetten pakketbezorgers door online verkopen
De omzet van de binnenvaart steeg met ruim 1 procent na zes kwartalen van omzetdalingen. Luchtvaartbedrijven noteerden een omzetstijging van bijna 4 procent. Deze toename kwam volledig op het conto van het passagiersvervoer. De omzet van de luchtvracht daalde. Door de online verkopen en gestegen tarieven steeg de omzet van de pakketbezorgers voor het derde jaar op rij.

Dalende omzet voor wegtransporteurs en verhuizers
Ondanks een lichte prijsstijging daalde de omzet van de goederenwegvervoerders met ruim 2 procent. Expediteurs zagen de omzet met bijna 4 procent afnemen. De verhuisbranche zat nog steeds in zwaar weer, onder andere door de aanhoudende problemen op de woningmarkt. Door tariefdalingen en minder bedrijvigheid nam de omzet met ruim 3 procent af.