Werkzaamheden Westerscheldetunnel

23-11-2013

HOEK - Vrachtverkeer en andere weggebruikers moeten begin december rekening houden met werkzaamheden in de Westerscheldetunnel. Van dinsdag 10 op woensdag 11 december worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd in de Oostbuis, richting Borssele. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer in beide richtingen door de andere tunnelbuis geleid.

Op dinsdag 10 december vanaf 20.30 uur moet het verkeer richting Terneuzen in de Westbuis rekening houden met ernstige vertraging. De tunnel is tot ongeveer 21.00 uur volledig afgesloten voor het voorbereiden van tegengesteld verkeer vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Het verkeer moet op diezelfde route vanaf 21.00 uur rekening houden met lichte vertraging. Het verkeer in beide richtingen wordt tot ongeveer 03.30 uur door 1 tunnelbuis geleid vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Op woensdag 11 december vanaf 3.30 uur moeten de weggebruikers in beide richtingen van de Westerscheldetunnel rekening houden met ernstige vertragingen. De tunnel is tot ca 04.00 uur volledig afgesloten vanwege het opheffen van tegengesteld verkeer na onderhoudswerkzaamheden.

Tegenverkeer
Tegenverkeer betekent dat het verkeer in beide richtingen door dezelfde tunnelbuis rijdt. Er is dan dus sprake van tegemoetkomend verkeer. Het instellen en opheffen van tegenverkeer neemt een half uur in beslag, in die periode is geen verkeer mogelijk in beide tunnelbuizen. Instellen gebeurt tussen 20.30 en 21.00 uur, opheffen heeft plaats tussen circa 3.30 en 4.00 uur.

In de tussenliggende periode, 21.00 - 03.30 uur, hebben de werkzaamheden plaats. De maximale snelheid in de geopende buis is 70 km/u.