Nederlandse chauffeur in Duitsland door storm en gladheid van de weg gewaaid

06-12-2013

HOLLENSTEDT(D) - [update vrij 17:24 uur] De afgelopen stormnacht is in het Duitse district Rotenburg volgens de politie relatief rustig verlopen. Hoewel er maar liefst twintig bomen omwaaiden zorgde dat niet voor grote problemen op de weg. Volgens de politie waren de weggebruikers goed voorbereid op de storm.

Op de A1 kwam het wel tot een aantal ongevallen toen het tijdens de storm begon te hagelen en sneeuwen. Ter hoogte van Hollenstedt raakte een vrachtwagen door de gladheid van de weg. De vrachtwagen crashte in de vangrail. De snelweg moest drie uur lang richting Hamburg afgesloten worden.

De 26-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur liep snijwonden en schaafwonden op aan zijn hoofd en handen. De schade aan zijn vrachtwagen schat de politie op meer dan 100.000 euro.

Ook op de Duitse A7 ging het mis door gladheid en storm. Daar raakte een 37-jarige Poolse chauffeur bij Egestorf van de weg. Er raakte niemand gewond bij dit ongeval. De materiele schade bedraagt zo'n 6000 euro, volgens de Duitse politie.