ANWB voorziet zeer drukke ochtendspits

27-10-2013

(Novum) - Zware windstoten veroorzaken maandagochtend in het hele land verkeersoverlast. De ANWB verwacht een hele drukke ochtendspits, maar waarschuwt dat ook fietsers en bromfietsers veel last krijgen van de storm. Op het hoogtepunt van de spits staat er naar verwachting driehonderd kilometer file, twee keer zoveel als normaal.

Ook afgebroken takken, afgevallen ladingen en andere rondvliegende troep leveren hinder op, aldus de verkeersdienst. "Voor alle verkeersdeelnemers is het lastig het stuur recht te houden met de verwachte windsnelheden."

Het KNMI verwacht dat de wind vanaf 06.00 uur snel in kracht toeneemt. Tijdens de ochtendspits komen in het hele land windstoten van 100 kilometer per uur voor, en in het noordwestelijk kustgebied waait het nog harder. De piek van de storm is rond het middaguur. De avondspits is volgens de ANWB niet veel drukker dan gebruikelijk, hoewel het verkeer ook dan nog rekening moet houden met flinke windstoten.

Vanwege het stormachtige weer rijden treinen in de Randstad die normaal gesproken elk kwartier rijden doen dat maandag hoogstwaarschijnlijk maar eens per halfuur. Het definitieve besluit wordt later zondagmiddag genomen.