Diverse boetes tijdens transportcontrole A50

10-09-2013

SON EN BREUGEL - Op parkeerplaats "Sonse Heide" aan de A50 onder Son en Breugel is op 9 september een integrale controle op zwaar vervoer gehouden. Tijdens de actie zijn 38 vrachtwagens gecontroleerd en 9 overtredingen geconstateerd.

De controle vond maandag plaats tussen 7:45 uur en 15.00 uur. De geconstateerde overtredingen bij de vrachtwagens hadden betrekking op het rijden met kale banden (2x), verlichting die niet orde was (1x), onverzekerd zijn (1x), het overschrijden van de maximale hoogte (1x), het niet zichtbaar zijn van de kentekenplaat (1x), het ontbreken van reflectoren aan de achterkant van de vrachtwagen (1x) en het overschrijden van de rijtijdenwet (1x).

Voor het overschrijven van de rijtijdenwet werd een boete van 1.100 euro opgelegd. Ook liep een vrachtwagenchauffeur tegen de lamp die nog een boete van 300 euro had openstaan. Deze kon direct geïnd worden.

Tijdens deze integrale controle werkte de politie samen met onder meer de Douane, de Belastingdienst, Inspectiedienst Leefomgeving en Transport (ILT), de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Provincie Noord-Brabant.