Politie Vlaardingen controleert op overnachten vrachtwagenchauffeurs

04-09-2013

VLAARDINGEN - Sinds vorige week is het verboden te overnachten in voertuigen op de weg. Het verbod is ingesteld naar aanleiding van klachten van ondernemers en omwonenden over overlast in gebieden waar vrachtwagenchauffeurs mogen parkeren. Afgelopen weekend ging een team van handhavers op pad om vrachtwagenchauffeurs hierover te informeren en zo nodig chauffeurs te bekeuren.

De Lichtblauwe Brigade trok vanaf het begin van de avond tot diep in de nacht door de diverse gebieden. Vrijdagavond- en nacht spraken zij met ongeveer 40 vrachtwagenchauffeurs. Zaterdagavond was het al een stuk rustiger, toen zijn 21 vrachtwagenchauffeurs aangetroffen. De chauffeurs werden geïnformeerd over het slaapverbod en over de mogelijkheid om gebruik te maken van de speciaal daarvoor ingerichte parkeerterreinen in het Rotterdams havengebied.

De vrachtwagenchauffeurs werkten in het algemeen goed mee en zijn na het waarschuwen vertrokken. Zo hier en daar ontdekten de handhavers vrachtwagenchauffeurs die eerder elders al waren geïnformeerd. Zij werden gesommeerd Vlaardingen te verlaten. Omdat veel van de klachten over overlast uit Groot Vettenoord kwamen, kreeg dit gebied de meeste aandacht bij de controles.

Voorheen stonden er in Vlaardingen rond de 150 vrachtwagens met overnachtende chauffeurs verdeeld over de bedrijventerreinen. Doordat de nieuwe maatregel nu al bekendheid krijgt onder de chauffeurs, was het aantal buitenlandse vrachtwagens afgelopen weekend al aanzienlijk lager. De boete voor overnachten bedraagt € 130,-.

Het was bij de controleactie niet nodig om deze bekeuringen uit te delen. De enige bekeuring die uitgedeeld werd, was voor een Poolse wildplasser aan de Marathonweg.