Brute overval op Nederlandse vrachtwagenchauffeur in Duitsland

16-12-2013

GRONAU-EPE(D) - Afgelopen vrijdagavond, 13 december, is een Nederlandse vrachtwagenchauffeur gewond geraakt nadat hij op brute wijze werd overvallen in Gronau.

De overval vond plaats rond 19:30 uur toen de 30-jarige vrachtwagenchauffeur zijn vrachtwagen op zijn terrein aan de 'Hofkamp' wilde parkeren. De man wilde uit de vrachtwagen stappen om de roldeur te openen. Toen hij vervolgens de deur van zijn cabine opende sloegen drie gemaskerde mannen toe.

De mannen bedreigden hem met messen en geweren en eisten geld. Om de ernst van hun actie kracht bij te zetten schoot loste één van de daders een schot. De 30-jarige chauffeur werd fysiek aangevallen en werd op de grond gedrukt.

Terwijl twee van de daders de man vasthielden op de grond en zijn horloge stalen, doorzocht een derde dader de cabine van de vrachtwagen. Hij stal een tas met contant geld en diverse papieren. Daarna zijn de daders weggelopen in de richting van de betoncentrale. Daar vluchtten zij in een zwarte auto met Nederlands kenteken. De daders spraken, volgens de politie, ook Nederlands.

De vrachtwagenchauffeur raakte gewond aan zijn heup en moest worden behandeld in het ziekenhuis.

De politie is direct een zoektocht gestart maar zonder resultaat. De daders zijn tot op heden niet gevonden.