Jan Krediet BV Steenwijk failliet

30-12-2013

ALMELO/STEENWIJK - Voor de rechtbank van Overijssel is maandagochtend 30 december Jan Krediet BV failliet verklaard nadat het bedrijf eerder surceance van betaling had gekregen. Dat heeft de rechtbank Almelo tegenover Transport Online bevestigd.

De reden voor het faillissement is op dit moment nog niet duidelijk daar het faillissement nog erg vers is. Curator mr. Meulenberg gaat dit nog verder onderzoeken. Wel laat hij weten dat hij nu aan de slag gaat om een doorstart te realiseren.

De activiteiten bij het bedrijf worden op dit moment gecontinueerd. De curator verwacht dat het een kwestie van dagen zal zijn dat bekend zal worden of het bedrijf een doorstart maakt.

Bij het failliete bedrijf werkten 104 werknemers. Wat hun toekomst zal zijn is op dit moment nog erg onzeker.

Jan Krediet is een familiebedrijf dat in 1924 door Jan Krediet sr. Is opgericht. Die begon met een bodedienst van Noordwolde naar Heerenveen. Later werd zijn bedrijf actief in verhuizingen en het transport van rotanmeubelen.

Na Jan Krediet sr. kwamen zijn zonen Roelof, Jan en Jelke samen aan het roer . Vandaag de dag heeft de derde generatie Krediet de leiding. Jan Krediet is uitgegroeid tot een full-service-dienstverlener, met als kernactiviteiten internationale meubelgroupage en routevervoer.