Vrachtwagen schiet na klapband door middenberm, meerdere gewonden

08-01-2014

WOLFSBURG(D) - Woensdagmiddag is op de Duitse A2 ter hoogte van Wolfburg een vrachtwagen door de middenvangrail gereden en via de tegenovergestelde rijbaan in de berm tot stilstand gekomen. Bij het ongeval raakten meerdere voertuigen betrokken. Volgens de politie vielen er meerdere gewonden waarvan er één in levensgevaar verkeert.

Het ongeluk gebeurde rond half één toen een vrachtwagen in de richting van Berlijn reed en door een klapband de controle over het voertuig verloor en door de middenvangrail reed. Hierbij raakte de vrachtwagen een personenauto die vervolgens van de weg raakte. De bestuurder en de bijrijder raakten zwaargewond, waarvan de bestuurder in levensgevaar verkeerde door ernstige verwondingen aan het hoofd.

Ook raakte de vrachtwagen nog een andere vrachtwagen en raakten nog vier personenauto's beschadigd door rondvliegende brokstukken waarbij nog een gewonde viel. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd maar was in shock. De snelweg richting Hannover werd volledig afgesloten. In de richting van Berlijn werd één rijstrook afgesloten vanwege herstelwerkzaamheden aan de middenvangrail.