A12 dicht na aanrijding

25-11-2013

ARNHEM - Door een ernstig ongeval bij Arnhem-Noord is de A12 vanuit Arnhem naar Utrecht momenteel afgesloten. Bij het ongeval zouden een vrachtwagen en bestelbus betrokken zijn. Er zit ten minste een persoon bekneld en daarom zijn alle hulpdiensten naar de plaats van de aanrijding geroepen. Ook de traumahelikopter is onderweg.

Wie vanuit Oberhausen naar Utrecht of Apeldoorn wil, doet er goed aan om om te rijden vanaf het knooppunt Velperbroek over de N325, de A15 en de A50 in de richting van Nijmegen, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Bij de aanrijding is veel rommel op de rijbaan terechtgekomen. De brandweer is bezig met het bevrijden van de bestuurder van de bestelbus van postbedrijf Post NL.

Gezien de ernst van de aanrijding zal de politie een sporenonderzoek uitvoeren om de toedracht vast te kunnen stellen. Pas als het onderzoek is afgerond en de wrakken zijn weggesleept, zullen de rijstroken weer worden vrijgegeven.

Verwacht wordt dat het nog tot 10:30 uur zal duren voordat alle rijstroken vrijgegeven kunnen worden. Een woordvoerster van Rijkswaterstaat verwacht wel dat eerder al de linkerrijstrook vrijgegeven zal worden.