Lichte winstdaling VDL bij stijgende omzet

20-08-2013

(Novum) - VDL Groep heeft bij een gestegen omzet het resultaat in het eerste halfjaar licht zien dalen. Het resultaat na belastingen viel terug van 33,6 miljoen naar 27,5 miljoen euro. Dat maakte het industriële conglomeraat dinsdag bekend. VDL verwacht voor geheel 2013 een omzet- en winstgroei van tien procent.

De omzet steeg in de eerste zes maanden van 2013 met tien procent naar 937 miljoen euro. Nedcar, dat in 2012 door VDL werd overgenomen, droeg 55 miljoen euro bij aan de omzet. De omzet kwam onder meer voort uit het uitlenen van personeel. Vanaf de tweede helft van volgend jaar gaat de productie van Mini's voor BMW van start.

De omzet van de busdivisie is met 213 miljoen euro nagenoeg gelijk gebleven. De divisie eindproducten kende een omzetstijging van 28 procent. De omzet groeide naar 289 miljoen euro. De orderportefeuille was met 248 miljoen euro nog niet eerder zo groot. VDL maakt onder meer zonnebanken, afzuiginstallaties en veersystemen voor auto's.

De orderportefeuille voor het gehele bedrijf nam toe van 480 miljoen euro eind vorig jaar naar 616 miljoen euro eind juni. Behalve omzet en winst blijven ook de orders toenemen in de rest van het jaar. "Zeker gezien de algemene economische omstandigheden op dit moment, is VDL hiermee zeer tevreden", schrijft het bedrijf in een verklaring.