Jef Van de Vliet is Ridder van de Weg 2010 (BE)

30-09-2010

GIERLE (BE) – Een zeldzaam spannende ontknoping van Ridders van de Weg 2010! Om aandacht te vragen voor de toegenomen criminaliteit langs de snelwegen was er in samenwerking met het AULA-team van de Federale Politie een heuse inbraak in scène gezet om de 52-jarige Jef Van de Vliet te verrasssen. Een hoofdrol was daarbij weggelegd voor VLD Europarlementariër Dirk Sterckx die de Gouden Ridder in de spotlights zette.

Jef Van de Vliet is Ridder van de Weg 2010!

TVM verzekeringen huldigt als grootste gespecialiseerde transportverzekeraar van de Benelux ieder jaar een chauffeur die minimaal tien jaar zonder schade heeft gereden. Dat was dit jaar Jef Van de Vliet, in dienst van Broeders Transport in Houthalen. Hij rijdt dagelijks met sierbestrating door België, die hij aflevert op de werven van aannemers. Een heel enkele keer levert Jef Van de Vliet ook af in Nederland en Noord Frankrijk. Broeders Transport BVBA is met 20 vrachtauto’s gespecialiseerd in het vervoer van bouwmaterialen, sierstenen en klinkers.

De ontknoping van de jaarlijkse “stunt” bij Ridders van de Weg stond dus in het teken van de zorg over de toegenomen aantallen ladingdiefstallen en andere vormen van transportcriminaliteit. President-directeur Arjan Bos van TVM verzekeringen riep op de parking van Carestel Gierle de Europese politiek op snel met een efficiënte aanpak te komen.

“Niet ver hier vandaan, aan de Nederlandse grens, is onlangs nog een chauffeur overvallen door criminelen. Daarbij is zelfs met Kalashnikov-vuurwapens op de politie geschoten. Het ‘mobiel banditisme’ is een enorm Europees probleem aan het worden. Criminelen stoppen niet meer bij grenzen en er zal op Europees niveau opgetreden moeten worden. Politieteams uit Nederland, België en Duitsland zullen nog meer samen moeten werken. Er dreigt de komende jaren door de toename van Europese vervoersstromen een enorm tekort aan chauffeurs te gaan ontstaan en dat betekent dat we hard moeten werken om het vak aantrekkelijk en veilig te houden.”

Het uitreiken van de onderscheiding aan de Ridders van de Weg is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Als verzekeringsspecialist voor het beroepsgoederenvervoer over de weg hoopt TVM verzekeringen door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades terug te dringen, maar ook een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen.