Ernstig ongeluk op A59 bij knooppunt Hooipolder

09-10-2013

RAAMSDONKSVEER - De A59 is woensdagavond in beide richtingen afgesloten na een ernstig ongeval bij het knooppunt Hooipolder. Rond 20:15 uur is een vrachtwagen ingereden op twee bestelbusjes en twee personenauto's. De ravage is groot.

De vrachtwagen heeft ook een paal van de verkeerslichten geraakt waardoor de verkeerslichten aan één kant naar beneden zijn gekomen. De betrokken voertuigen zijn zwaar beschadigd. De vrachtwagen is naast de rijbaan tot stilstand gekomen.

Bij het ongeval zijn vijf gewonden gevallen waarvan twee ernstig meldt de politie. Onder de gewonden is ook de vrachtwagenchauffeur. De politie heeft de chauffeur aangehouden en zal hem zodra het kan verhoren. Onderzoek moet duidelijk maken waardoor de chauffeur inreed op de auto's.

Rijkswaterstaat heeft de rijbaan richting Waalwijk afgesloten vanaf de afrit Oosterhout. De andere rijbaan is dicht vanaf de afrit Waspik. Zo rijdt verkeer zich niet klem op de afsluiting, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Het is niet duidelijk wanneer de rijbaan vrijgegeven kan worden. Verkeer richting Den Bosch kan beter omrijden via Dordrecht/Gorinchem over de A16, A15, en A2. Verkeer vanuit Den Bosch naar Rotterdam kiest deze route in tegenovergestelde richting.

De schade aan de verkeerslichten wordt woensdagnacht hersteld. Verwacht wordt dat de werkzaamheden voor de ochtendspits klaar zijn.