Snelle doorstart voor Jan Krediet BV kost 44 banen

31-12-2013

STEENWIJK - [update 31 dec. 10:11 uur] Jan Krediet, die maandagochtend 30 december door de rechtbank Overijssel failliet werd verklaard, maakt dezelfde dag alweer een doorstart. Dat maakte het bedrijf maandagavond bekend.

Volgens curator mr. Meulenberg zullen 60 van de 104 werknemers mee in de doorstart kunnen. Het personeel is hiervan maandagavond op de hoogte gebracht.

Dinsdag 24 december 2013 heeft Jan Krediet bij de rechtbank in Overijssel surseance van betaling aangevraagd en verkregen. Kort hierna werd het faillissement aangevraagd en maandagochtend door de rechtbank uitgesproken.

Volgens het failliete bedrijf is in nauwe samenwerking met curator mr. D. Meulenberg een snelle doorstart tot stand gekomen.

Het bedrijf meldt dat de Jan Krediet Groep (agglomeratie van alle Jan Krediet BV's) de activiteiten van Jan Krediet BV zal overnemen.

"Jan Krediet betreurt dat een doorstart noodzakelijk is om weer een gezonde bedrijfsvoering te kunnen realiseren", besluit een woordvoerder van het bedrijf.