Vrachtwagenchauffeur komt om bij kettingbotsing op Belgische E4

16-10-2013

NEVELE(B) - [update 12:15 uur] Op de E40 ter hoogte van het Belgische Nevele is woensdagochtend bij een kettingbotsing één dode gevallen. Verschillende auto's en vrachtwagens botsten op elkaar.

Het ongeval gebeurde rond 9:30 uur in de richting van Gent. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt op dit moment nog nader onderzocht maar volgens de eerste informatie gaat het om vier verschillende aanrijdingen op korte afstand van elkaar. Twee auto's botsten eerst op elkaar, daarna nog eens twee auto's en vervolgens raakten acht voertuigen betrokken in één aanrijding.

Bij een laatste aanrijding kwamen twee vrachtwagens en een personenwagen in aanrijding, en daarbij viel één dodelijk slachtoffer. Het dodelijk slachtoffer is een vrachtwagenchauffeur die inreed op een andere vrachtwagen, zegt het Gentse parket. De 61-jarige man reed in op een file die er stond na de eerdere ongevallen, die vermoedelijk door de mist veroorzaakt werden. De man overleed ter plaatse. De snelweg richting Gent is bijna volledig afgesloten. Het ongeval zal nog lange tijd voor hinder zorgen, verwachten de hulpdiensten.