Fatale aanrijding op A27 door spookrijder

14-12-2013

LAREN - Op de A27, in de richting van Almere naar Utrecht, ontstond op zaterdagmorgen rond 05.00 uur een ernstige aanrijding. Deze werd veroorzaakt door een spookrijder. Een 26-jarige man uit Lelystad reed frontaal op een personenauto van een 25-jarige automobilist uit Amsterdam.

De 26-jarige spookrijder overleed ter plekke aan zijn verwondingen, meldt de politie. De Amsterdammer is in kritieke toestand overgebracht naar het UMC. Hij haalde op het moment van de aanrijding een vrachtwagen in, die rechts op de rijbaan reed. De 24-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bunschoten en een 25-jarige bijrijdster uit Nijkerk raakten niet gewond, wel onstond schade aan de vrachtwagen door de aanrijdingen met de andere personenwagens.

Doordat brokstukken van de voertuigen verspreid lagen over het gehele wegdek was de A27 richting Utrecht tot 11.00 uur afgesloten voor het verkeer. De verkeerspolitie verrichtte ter plekke metingen en sporenonderzoek. De politiehelikopter heeft overzichtsfoto’s van het wegdek gemaakt in verband met het onderzoek.