Stormschade bij transportsector lijkt mee te vallen

28-10-2013

ZOETERMEER (Novum) - De binnenvaart en wegvervoerders hebben relatief weinig last gehad van de storm. Waar spoorwegvervoerders en busbedrijven flink moesten aanpoten, bleef het bij de binnenvaart en voor het vrachtverkeer rustig, aldus woordvoerders van de brancheverenigingen Koninklijke Schuttevaer en Transport en Logistiek Nederland (TLN).

"Vooralsnog is er bij mij niets bekend van problemen", zegt de woordvoerder van Schuttevaer. "Ik denk dat schippers voldoende maatregelen hebben genomen." Ook over schade door vertraging of uitval van leveringen, heeft de branchevereniging vooralsnog geen meldingen gekregen.

Rijkswaterstaat meldde dat een aantal sluizen in het IJsselmeergebied en de provincie Zeeland tijdelijk waren gestremd vanwege de storm en hoge golven. Sluizen bij Lelystad, de Afsluitdijk en Zeeland waren korte tijd buiten gebruik.

Wegvervoerders hebben weinig last ondervonden van de storm. "Voor iedereen was het oppassen geblazen", aldus een TLN-woordvoerder. Zowel automobilisten en vrachtwagenchauffeurs kwamen weliswaar in problemen door de storm, maar dat ging om een klein aantal. Zo waaide enkele vrachtwagens om. Rijkswaterstaat heeft in totaal 142 meldingen gekregen van voorwerpen op de weg, zoals takken.